NYHET!
SAMARBETE MED OPERAFABRIKEN!


Under årets upplaga av Thomanders Jul är vi stolta över att kunna presentera att ni kommer att kunna ta del av ett underbart samarbete med Operafabriken.
Under Thomanderhelgen (25-27/11) bjuder vi in till två unika konserter under kristallkronorna på Grand Hotel i Lund. 


26/11 
En Romantisk Jul - Middag och skönsång från svunnen tid med Leena Malkkis

Lyssna på sopranen Leena Malkkis skönsång till ackompanjemang av pianisten Olle Sjöberg, en unik, intim och romantisk föreställning präglad av jul och svunnen tid.
Mat, dryck, kaffe och dessert intas i ljuset av tända kandelabrar och gnistrande kristallkronor. Begränsat antal platser. Biljetter säljs i receptionen på Grand Hotel. Pris 550kr
Grand Hotel, Piratenfoajen kl. 19.00. 

 

27/11
Strålande Jul med Bengt Krantz

En klassisk konsert med operasångaren Bengt Krantz, där de mest älskade svenska julsångerna varvas med kända operaarior i en spännande blandning, till ackompanjemang av piano och flöjt. I Grand Hotels underbara balsal, under den magnifika kristallkronan, bjuder vi till musik för ett julfirande som förr i tiden! Missa inte ett evenemang med 1800-talet som tema – precis som på Thomanders tid! Fri entré, först till kvarn.
Grand Hotel, Stora salen kl. 17.00.


Evenemanget finns att hitta på facebook. "Spread the word"  Klicka här!

"Som sann traditionalist uppskattar jag Thomanders Jul och dess svärmeri med en förfluten tid. Julfirandet behöver ibland en mer nyanserad och sansad prägel, bortom allt tingeltangel som dränker julfirandet nuförtiden. 

I denna konsert kommer jag att bjuda på de gamla kära julsångerna och några operaarior från förra sekelskiftet och av senare delen av 1800-talet. Med mig har jag konsertpianisten Joachim Olsson, som blev en god bekantskap under arbetet med My Fair Lady på Malmö Opera i våras, samt den unge flöjtisten Alexandre Högfelt, som jag lärde känna i förra årets produktion av La Gioconda med Operafabriken. Det blir en klassisk julkonsert, med vilken jag vill önska alla en envar en alldeles strålande jul!" 

Med varma hälsningar Bengt Krantz

Bengt Krantz, solist

Alexandre Högfeldt, flöjtist

Joachim Olsson, pianist